Karl-Mikael Grimm Kovassa maailmassa tarvitaan pehmeitä arvoja

Haluan puolueeni takaisin

Juha Sipilä puhui Keskustan puoluevaltuustossa 22.4 turvapaikkapolitiikasta. Sipilä totesi että turvapaikka päätökset ovat viranomaispäätöksiä ja että poliitikot eivät päätä turvapaikoista ja että eri maitten turvallisuustilanteesta. On tietysti totta että hallitus tai kukaan muu poliittinen päättäjä ei päättää yksitäisistä turvapaikka tai karkotuspäätöksistä.

Poliitikot päättävät niistä reunaehtoista, laeista ja käsiteltytavoista joiden mukaan viranomaiset tekevät turvapaikka- sekä karkotuspäätökset. Nämä ovat täysin poliittisia päätöksiä. Turvapaikka ja pakolaispolitiikasta voi olla monta eri mieltä. Se on kuitenkin varma että maan poliittinen johto, hallitus sekä pääministeri, on viime kädessä niistä vastuussa.

Poliittisen vastuun siirtäminen viranomaisille on raukkamainen teko. Heikkoa johtamista. Se rappeuttaa kansalaisten oikeustaju sekä luottamus virkamieskuntaan että poliittisen päätöksentekoon. Kansanvaltaan.

Minulla on ollut viime vuoden aikana ilon ja kunnia toimia Helsingin Keskustanuorten puheenjohtajana. Helsingin keskustanuoret eivät ole iso järjestö, eikä sen puheenjohtajana toimiminen on millään tavalla mahtava ponnistuslauta poliittisella uralla.

Helsingin keskustanuoret on kuitenkin minun poliittinen kasvattajajärjestö. Sen kautta olen saanut monta ystävää sekä hyväksynnän jonka missään muualla en ole kokenut. Se on monella tavalla ollut asenteeltaan ”esteetön” minulle henkilönä joilla on vamma ja usein leimataan ja nähdään pelkästään ”vammaisena”. Kepussa olen saanut olla kepu.

Pääministerin toistuvat lausunnot turvapaikkapolitiikasta ja vastuuton suhtautuminen ihmisoikeuksiin sekä demokraattisen päätöksentekoon perusperiaatteiden kohti tekee Keskustassa toimimisesta keskustalaisia arvojen kunnioittaen mahdottoman.

Ei voi toimia organisaatiossa, ei puolueessa eikä yrityksessä missä johtaja väittää johtajan kuluvan vastuun. Siksi koen että en voi myöskään ottaa vastuun nuorisopiirin johtamisesta.

Muistetaan nyt taas että sen jälkeen kun itsensä on pettänyt, ei ole muita petettäviä jäljellä.

Ota nyt prkl mies vastuusi, olet pääministeri. Haluan puolueeni takaisin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Hieno kirjoitus ja kannaotto.

Meitä vanhan kansanrintama- ajattelun edustajia on paljon kaipaamassa entistä humaania, sosiaalista ja vastuuntuntoista Keskustaa takaisin yhteistyöhön.
Ja toivomassa bisnes- Kepun häipymistä historiaan ; kaikkine häpeällisine vaiheineen.

Erityisen ihailtavaa on nuoren ihmisen rehellisyys , moraalinen selkäranka ja kyky oman ryhmittymän kritiikkiin.
Näitä lisää.
Kaikkea ei olekaan menetetty ?

Käyttäjän JuhaniNorbck kuva
Juhani Norbäck

Vasemmistolaisille on jo olemassa omat puolueensa. 1970-luvun maailmaa ei tarvita takaisin, eikä porvarilliseksi puolueeksi naamioitunutta vasemmistopuoluetta.

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen

"Turvapaikka ja pakolaispolitiikasta voi olla monta eri mieltä. Se on kuitenkin varma että maan poliittinen johto, hallitus sekä pääministeri, on viime kädessä niistä vastuussa."

En tiedä mitä Sipilä sanoi ouheessaan, mutta tästä Karl-Mikaelin teksistä ei voi olla eri mieltä. Jo se että demokratian perussäännöistä täytyy muistuttaa maa johtajia alkaa olla samalla tasolla, kuin jenkeissä käytyy väittely onko pres Obama syntynyt USAssa.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Viimeisin Sipilän saavutus yhdessä Kokoomuksen kanssa ja persujen tuella on hallintarekisterilaki, joka tänään hyväksyttiin. Laki mahdollistaa omaisuuksien ja niihin sidoksissa olevien tulojen aikaisempaa helpomman piilottelun. Epäilen, ettei tavallisella keskustalaisella juurikaan piilotettavia osakkeita ja muita arvopapereita ole. Siis keitä keitä varten tällainen laki on tarpeen?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Sinä ja puolueesi sitkeästi esitätte harhaanjohtavaa tietoa hallintarekisteristä.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Oliko Grimm nyt aivan varma siitä, että on tehnyt puoluevalinnassaan oikean päätöksen ?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Aivan. Poliitikot ovat määritelleet säännöt, viranomaiset toimivat lakien ja asetusen mukaan. Poliitikot luottavat siihen, että näin tapahtuu, kun näyttöjä muusta ei ole. Mitä ihmeen raukkamaista tässä muka on. Sen sijaan raukkamaista on myötäillä niitä demagogeja, jotka vastustavat kaikin mahdollisin keinoin laittomasti maassa olevien palautuksia.

Käyttäjän JuhaniNorbck kuva
Juhani Norbäck

Aivan oikea kysymys. Toisaalta minusta Keskustapuolue tai Keskusta itse on ollut yksi Suomen politiikan suurista ongelmista olemalla omituinen hybridi - se on laskettu "ei-sosialistiseksi" puolueeksi (varmaankin juuri Keskustaa varten lanseerattu nonsense-termi), mutta, kuten tässäkin huomataan, sen nimissä esitetään selkeästi poliittiseen vasemmistoon kuuluvia ajatuksia.
Tämä epäselvä raja oikeiston ja vasemmiston välillä on varmasti osaltaan ollut rapauttamassa luottamusta politiikkaan ja osaltaan edistämässä nk. populismin nousua.
Todellisuudessa mitään "keskustalaisuutta" ei ole olemassa. Jos ei ole oikeistolainen, sitten on vasemmistolainen. Tämän blogin kirjoittaja on mielipiteidensä nojalla vasemmistolainen. Muusta puhuminen on äänestäjien pettämistä.

Jore Puusa

puheenjohtajana toimiminen on millään tavalla mahtava ponnistuslauta poliittisella uralla.
-------
Älähän nyt liioittele.
Kepu toimii koko maassa siten - että osaavat nuoret kaikkialta pääsevät esille.
Kyllä sinä sen tiedät ja siksi kirjoitat ja tulet esiin. Ehkä Mauri tms. on jo katsonut sinuun päin...tai joku muu maanviljelijä... Kiva liksa ja helppo työ edessä ja 55 vuotiaana veikkauksen pomon paikka kiikarissa, eikö.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Miksi Jore rikot omia sääntöjäsi kirjoittamalla keskustelijasta ja harjoittamalla ajatustenlukua?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Henkilökohtaisesti olen huomannut, että johdonmukaisuus on erinomaisen vaikeaa. Joten epäilenpä, että sama vaiva on monella muullakin.

Mutta onhan se aina hauskaa huomata muiden epäjohdonmukaisuus...

Käyttäjän ArtoNurmi kuva
Arto Nurmi

Hieman kaipaisi tarkennusta kun todetaan että "Pääministerin toistuvat lausunnot turvapaikkapolitiikasta ja vastuuton suhtautuminen ihmisoikeuksiin sekä demokraattisen päätöksentekoon " että mitä tällä oikein tarkoitetaan?

Näihin ihmisoikeus- ja demokratia-asioissa on koko ajan syyttelyä mutta perusteet ovat toistaiseksi olleet vähintäänkin ontuvia. Jos joku päätös ei ole mieleinen, niin ei se tarkoita sen olevan demokratian vastainen saati ihmisoikeuksien vastainen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Arvakaapa muuttuuko Suomen turvapaikkalinja seuraavan hallituksen aikana, vaikka sdp olisi pääministeripuolue?

Ei se muutu, eikä se muutu, vaikka olisi kokoomus, keskusta suurin. Elämä on kovaa ja politiikka on vielä kovempaa. :)

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Kukas se kutsuikaan väkeä kotiinsa, ja jappasteli lupauksensa ? Kempeleen VOK : ki suljettiin pikavauhdilla, kun sattui ikäviä. No, mitäs näistä pikkujutuista. Suomellahan oli varaa pitää ovet selällään ja vastaanottaa yli 30 tuhatta kulkijaa. Hyvä bisnes.

Samanlaista se on se Kepun politiikka ollut aina, siinä mielessä ollaan edelleen ihan samalla linjalla. Kovaa politiikkaa siltarumpujen katveessa ja velkaahan saa lisää.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Kaipaan Tarjanteen aikaista liberaalia puoluettamme.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

LKP oli turhuuden huippu Suomen silloisessa poliitisessa kentässä. Siitä oli vain hyötyä Kekkoselle, kun osa liberaalisti ajattelevista erehtyi äänestämään puolueen nimen perusteella hänen klaaniaan.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Rehellisiä ihmisiä tarvitaan Kepussakin. Mitä, jos kuitenkin jatkaisit siellä?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Minä taas toistaiseksi olen ihan tyytyväinen Sipilän keskustaan...

Jukka Alaspää

Ymmärsinkö oikein, että plokisti peräänkuuluttaa vahvistamaan Suomen asemaa mailman sosiaalitoimistona .

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Keskusta on puolue, jonka kannattajakunta asuu maaseudulla ja maaseutukaupungeissa. Maahanmuuttajat taas asuvat ensin maaseudulla, kun he asuvat vastaanottokeskuksissa, mutta muuttavat sitten pääkaupunkiseudulle. Pääkaupunkiseudulla Keskustalla ei juuri ole kannatusta.

Pakolaiskysymys ovat kaupunkien ja pakolaisten välinen asia. Keskustan ei pitäisi puuttua kysymykseen lainkaan
http://mikkoahola.puheenvuoro.uusisuomi.fi/236608-...

Niko Sillanpää

Teidän kansainvaellusmyönteisten pitää nyt kyllä päättää, saako hallitus vaikuttaa suoraan turvapaikkapäätöslinjaan vai ei. Juuri äskettäin Jeannette Björkqvist Longplayssa ja hänen kuoronsa vinkui juuri toiseen suuntaan kuin sinä, eli ei saa puuttua.

Minun puolestani saa, tarkoituksena toteuttaa suomalaisten etu. Kehitysmaalaisen edulle ei voi politiikassa antaa kummoista arvoa, oli hänen osansa ja asemansa sitten kuinka surkea tahansa; Kehitysmaiden ongelmat eivät ole suomalaisen veronmaksajan ongelmia.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Järjen käyttäminen on suotavaa myös Suomessa ja EU ssa.

Briteissä pyritään jatkossa systemaattisesti rajoittamaan EU n ulkopuolelta tulevien määrää. Kansallinen etu on etusijalla ja vaalilupausten selkärangallinen lunastaminen toteutuu, eikä Soroksen toivoma rajattomasti liikkuva ilmaistyövoima enää jatkossa tavoita Brittejä.

Näitä kulkijoita on muuten muutama miljoona lähtökuopissa Afrikan puolella, odottamassa EU n tarjoamaa lauttakyytiä ja loistavaa tulevaisuutta työpaikkoineen ja osin myös ylläpitovelvotteineen. Nyt Brittien suuntautuvan matkailun sijaan hakeudutaan jatkossa sitten manner Euroopan puolelle.

http://yle.fi/uutiset/3-9619019

Lilli Markkanen

Pääministeri ei näitä asioita päätä, vaan lait on säätänyt Eduskunta. Jos eläisimme Venäjän tyylisessä yhteiskunnassa, i.e. diktatuuri, toimisimme varmaan toisin.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

"Kehitysmaiden ongelmat eivät ole suomalaisten veronmaksajien ongelmia" Eivät suuressa mittakaavassa vielä, mutta ellei kehitymaiden ongelmia kyetä ratkaisemaan ja aavikoituminen yhdessä väestökasvun kanssa jatkaa kasvuaan niin tulevat sukupolvemme joutuvat kohtaamaan kansanvaelluksia joiden rinnalla nykyinen on kuin hyttysen pissa erämaassa. Läntisten rikkaiden teollisuusmaiden on toimittava nyt, ettei tämä ennustettu "kauhuskenario" koskaan toteutuisi.

Käyttäjän jonirikkola kuva
Joni Rikkola
Irja Röntynen

Jaakko Aalto: Olet oikeassa. Missähän maailmassa nämä ihmiset elävät ja millä vuosikymmenellä?
Pitäisikö näiden toisinajattelijoiden lähteä katsastamaan kaikkiin näihin maihin turvallista paikkaa, mistä nämä mahdolliset
palutettavat ovat tulleet. Vai ovatko nämä sitä mieltä, että kaikki nämä pitäisi jättää Suomeen jakamaan nuorille islamin ihanuutta?
Ja millä rahalla.? Luulisi herra Grimmin osaavan ajatella, että pääministerin tehtäviin kuuluu muutakin, kuin tehdä virkamiesten töitä. Entisenä yrittäjänä tiedän, että raha ei Suomessakaan kasva puussa ja jokainen hoitakoon tehtävänsä.
Sisäministerin Paula Risikon tehtäviin kai lähinnä kuuluu maahan tulleiden pakolaisten ja heidän asioita hoitavien viranomaisten syynääminen.
Ex-yrittäjä 80 v.

Käyttäjän MikaHietakangas kuva
Mika Hietakangas

Itse olin ehdolla kuntavaaleissa. Nähtyäni kuitenkin vaaliteeman, ei moraalini anatanut periksi, että olisin vaalityötä sen pohjalta tehnyt..
entinen pienyrittäjä.. maalla ja kaupungissakin asunut..
Kuka tätä maata johtaa?
Kentällä ollaan huolissaan Sotesta ja monesta muustakin asiasta..
Se että joskus ollaan haukuttu hitaudesta ei oikeuta siihen, että lakeja runnotaan väkisin läpi edes niitä kunnolla valmistelematta tai seurauksista piittaamatta..
Minäkin haluan puolueeni takaisin..
sen puolueen jonka piti olla maaseudun asialla, pienyrittäjiä auttaen..
Nyt se puolueen johto myy pala palalta suomea pääomasijoittajille ja vielä avittaa mahdollisesti tulevaa veronkiertoa..

Käyttäjän SauliAittola kuva
Sauli Aittola

"Haluan Suomeni takaisin."

Näin. Olemme suomalaisia, täällä määrää EU, jopa hallintarekisteriä ei voida soveltaa kuin EU:n asetteilla.

Käyttäjän RistoNikander kuva
Risto Nikander

Eipä ole blogin kirjoittajalla, Helenalla ja muutamalla muullakaan käsitystä Suomen mahdollisuuksista olla koko maailman sosiaalitoimisto, rikollisten vankeinhoitolaitos tai vankilalaitos, terrorismiin taipuvaisten kototuttamismaa, naisten ja lasten suojelija raiskauksilta, oikeuden jakamisen mahdollisuuksista seikkailijoille, elintasopakolaisille, onnen onkijoille jne.

Puhumattakaan siitä, että ymmärtäisivät edes ketkä tässä maailmassa hätää kärsivät. Eivät ainkaan irakilaiset nuoret miehet ole niitä suurimman turvan tarpeessa olevia.

Lähimmäinen näille ymmärtämttömille on Suomeen tullut lähellä oleva ruoasta purnaava, rahaa vaativa nuori mies, juuri sellainen, joita edellä olen kuvannut. Ei nainen, lapsi tai vanhus sodan keskellä tai pakolaisleireillä, jonka tulee tulla toimeen kuukausi viidellätoista eurolla, vaan sellainen, joka täällä purnaa ja vaatii yhtä ja toista ja maksaa sata kertaa enemmän suomalaisille veronmaksajille.

Toimituksen poiminnat