*

Karl-Mikael Grimm Kovassa maailmassa tarvitaan pehmeitä arvoja

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 39 min 24 s sitten

Tätä Suomen media ei huomannut: Nato-pomolta isot kehut Sauli Niinistön aloitteelle

1 tunti 4 min ago

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön aloite Itämeren lentoturvallisuuden parantamisesta sai taannoin suurta huomiota suomalaisessa mediassa, mutta myös Venäjällä. Sen sijaan kotimaiselta medialta jäi kesällä 2017 valtaosin huomaamatta, että Niinistön aloite on yhä arvossaan sotilasliitto Natossa.

Suuri poliisioperaatio Hausjärvellä – yleisöä varoitettiin kahdesta miehestä

2 tuntia 38 min ago

Poliisi jahtasi torstaina Hausjärvellä kahta epäiltyä rikollista ja varoitti yleisöä tilanteesta. Kaksikko saatiin kiinni hieman myöhemmin, poliisi tiedotti noin kello 17.45.

Hämeen poliisilaitos tiedotti kantatie 54:n läheisyydessä käynnissä olleesta operaatiosta noin kello 16. Poliisi etsi useiden partioiden voimin kahta maastoon paennutta miestä. Miehiä epäillään törkeistä varkauksista.

– Yleisöä kehotetaan varovaisuuteen, jos kohdataan poliisin etsimiä epäiltyjä, poliisi totesi tiedotteessaan.

Terrafamen pomo laskutti valtion omistajayhtiötä 180 000 eurolla – ”Ostimme ylimääräistä työaikaa”

2 tuntia 48 min ago

Kaivosyhtiö Terrafamen hallituksen puheenjohtaja Lauri Ratia on saanut satoja tuhansia euroja palkkioita, jotka ovat peräisin Terrafamen valtion omistusyhtiöltä Terrafame Groupilta.

Tilinpäätöstietojen mukaan Terrafame Group osti Ratian lähipiiriin kuuluvalta Beanio-yhtiöltä asiantuntijapalveluita 180 000 euroa viime vuodelta ja 150 000 euroa edellisvuonna. Ostot ovat jatkuneet tänä keväänäkin. Ratian ja hänen perheenjäsentensä omistama Beanio päätti keväällä jakaa liki 200 000 euron osingot.

Demokraatti: Kansanedustaja, ex-piispa Ilkka Kantola valmis arkkipiispan vaaliin

3 tuntia 11 min ago

SDP:n kolmannen kauden kansanedustajaa Ilkka Kantolaa esitetään uudeksi arkkipiispaksi. Asiasta kertoo SDP:n puoluelehti Demokraatti. Kantola toimi ennen kansanedustajan uraa Turun piispana. Hänet valittiin vuonna 1998, mutta hän jätti tehtävänsä vuonna 2005 avioeronsa ja avioliiton ulkopuolisen suhteen vuoksi.

Kenraaleilta poikkeuksellinen ulostulo Trumpin puheiden jälkeen: ”Vastoin kaikkea vuodesta 1775 puolustamaamme”

3 tuntia 17 min ago

Viisi Yhdysvaltain sotilaspäällikköä on tuominnut harvinaisissa ulostuloissa epäsuorasti presidentti Donald Trumpin puheet äärioikeistosta. Trump on syyttänyt Charlottesvillen äärioikeiston marssin väkivaltaisuuksista molempia osapuolia, mikä on suututtanut laajasti myös talousjohtajat ja poliitikot mukaan lukien republikaanit.

Äärioikeiston marssi pidettiin lauantaina Virginian Charlotesvillessä. Marssille osallistunut mies ajoi autollaan vastamielenosoittajien väkijoukkoon. Yksi kuoli ja 19 loukkaantui.

Citymaasturilla punaisia päin – 17-vuotias tyttö jäi suojatiellä alle

4 tuntia 24 min ago
17-vuotias tyttö on loukkantunut Vantaalla, kun hän jäi keskiviikkoiltana tumman citymaasturin yliajamaksi. Poliisin mukaan tyttö oli ylittänyt suojatietä Länsimäentiellä Kuntopolun kohdalla, kun tumma citymaasturi oli törmännyt häneen.   Auton kuljettaja oli pysähtynyt ja noussut autosta toteamaan tilanteen, jonka jälkeen kuljettaja oli mennyt takaisin autoon ja poistunut paikalta selvittämättä asiaa. Poliisi pyytää havaintoja tilanteesta.  

Esitutkinta: Apteekkari myi potilaille jopa lääkejätettä? ”Haluttiin ottaa rahat pois”

4 tuntia 28 min ago

Renkomäen apteekkijupakka siirtyy syyteharkintaan. Hämeen poliisilaitos on saanut valmiiksi esitutkinnan apteekkarin toiminnasta. Tutkintapyynnön tekivät Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus (Fimea) sekä Kansaneläkelaitos (Kela).

Fimean tutkintapyyntö on tehty marraskuussa 2016 ja Kelan tammikuussa 2017. Epäillyt rikokset tehtiin vuosina 2013–2016. Rikoksista epäiltynä on kuultu apteekkaria.

Ärsyttävää kaasua Helsingin monikulttuurisuuskeskuksessa – 5 sairaalaan, poliisi tutkii

4 tuntia 29 min ago
Viisi ihmistä on kuljetettu sairaalaan tarkkailuun ja kaikkiaan 11 henkilöä on saanut lieviä hengitystieoireita, kun helsinkiläisessä monikulttuurisuuskeskuksessa havaittiin ärsyttävää kaasua.   Kaikkiaan 10 pelastusyksikköä ja 7 ensihoitoyksikköä hälytettiin Helsingissä puolen päivän aikaan Mannerheimintiellä sijaitsevaan monikulttuurisuuskeskukseen. Keskuksessa havaittiin kello 11.49 ärsyttävää kaasua.    Tiloissa sijaitsee koulutustiloja ja paikalla oli pelastuslaitoksen arvion mukaan noin sata ihmistä.   

Takuueläkkeeseen +50€/kk? – Ekonomisti: Nostaisi 5000 eläkeläistä köyhyydestä, maksaisi 51 milj.€

4 tuntia 51 min ago
Takuueläkkeen nostaminen 50 eurolla kuukaudessa olisi tehokkain tapa vähentää eläkeläisköyhyyttä, toteaa Työeläkevakuuttajat ry:n ekonomisti Mauri Kotamäki järjestön blogissa. Hänen laskelmiensa mukaan vanhusköyhyys vähenisi 2 600 suomalaisella ja köyhyys kaikkiaan 5 000 ihmisellä.  

Niinistö tapaa Trumpin – ”Äärettömän tärkeää, Venäjällä ehkä vaikutusta”

6 tuntia 16 min ago

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapaa Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin Washingtonissa tiistaina 29. elokuuta. Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola arvioi ISTV:n lähetyksessä, että tapaaminen on äärettömän tärkeä Suomelle.

Ilmoitusta Niinistön ja Trumpin tapaamisesta on ehditty odottaa jo pitkään. Aaltola huomauttaa, että nyt Suomen ulkopoliittinen johto pääsee nyt kärryille isoista kysymysmerkeistä eli siitä, mitä Washingtonissa tapahtuu arvaamattoman presidentin johdolla.

”Kuin joku olisi pissinyt päälle” – murskaluku kirvelee SDP:ssä ”kiistatta”

6 tuntia 57 min ago

SDP:ssä on puitu puolueen kannatuksen gallup-romahdusta. Puolueen kannatus laski Ylen gallupissa peräti 2,6 prosenttiyksikköä 15,9 prosenttiin, jolla pääsi neljännelle sijalle.

Vihreät keräsi historiallisen luvun ja kiilasi toiseksi keskustan ohi 17,6 prosentin kannatuksella. SDP:n puoluesihteeri Antton Rönnholm myöntää, että huonosti menee.

S-ryhmä vastaa esimiesliitolle: Vajaat 20 työntekijää jää ulos – ”Se tie on käyty”

7 tuntia 46 min ago

Vajaat 20 ABC-työntekijää on jäämässä kaikkien työehtosopimusten ulkopuolelle sopimusirtisanomisen seurauksena. S-ryhmä irtisanoo esimiestensä oman työehtosopimuksen, minkä Kaupanalan esimiesliitto KEY ry tuomitsi aiemmin.

S-ryhmä on ilmoittanut siirtyvänsä vähittäiskaupan esimiesten työehtosopimukseen, jota kaikki alan muut toimijat jo käyttävät lukuun ottamatta Alkoa.

Neymar lähti, Barcelona tuuliajolla

8 tuntia 26 min ago

Espanjan jalkapallokauden avaustaisto, kaksiosainen Supercupin finaali, oli varsin yksipuolinen näytös. Real Madrid kellisti FC Barcelonan yhteismaalein 5-1.

Toinen osaottelu Madridissa keskiviikkona päätyi Realin 2-0 -voittoon. Paremmuudesta ei ollut epäselvyyttä.

Hämmästyttävintä oli, ettei Barcelonalla ollut kummassakaan ottelussa jakoa. Toisessa ottelussa Real Madrid joutui pelaamaan ilman Cristiano Ronaldoa, mutta sitä ei edes huomannut.

Trumpin neuvostoihin iski jäsenkato – lakkauttaa nyt molemmat ”painostamisen” sijaan

10 tuntia 12 min ago

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump lopettaa kaksi neuvonantajaneuvostoaan, joihin on iskenyt jäsenkato Trumpin äärioikeistokommenttien jälkeen.

Trump lopettaa sekä tuotannollisen teollisuuden neuvostonsa että Strategy and Policy -fooruminsa. Trumpin neuvostoista on viime aikoina irtisanoutunut joukko yritysjohtajia vastalauseena presidentin politiikalle ja julkisille kannanotoille.

Jymyjytky Ylen gallupissa: Vihreät kiilasi toiseksi suurimmaksi ohi keskustan ja SDP:n

10 tuntia 44 min ago

Vihreät on noussut Ylen puoluekannatusmittauksessa toiseksi suurimmaksi puolueeksi historiallisen suurella kannatuksella. Vihreät kiilasi 17,6 prosentin kannatuksella ohi keskustan ja SDP:n.

Vihreiden kannatus kasvoin heinäkuusta 1,6 prosenttiyksikköä.

Muista puolueista kokoomus vahvisti hieman ykkössijaansa 20,8 prosentin kannatuksella. Kolmantena ollut keskusta kasvatti niin ikään hieman kannatustaan, joka oli nyt 17,3 prosenttia.

Loistava uutinen Susijengille

16.8.2017 20:27

Suomen miesten koripallomaajoukkue Susijengi jatkaa valmistautumistaan EM-kisoihin tällä viikolla Prahassa. Siellä vastaan tulee perjantaina Tshekki.

Suomelle tuli alkavalla viikolla hyviä uutisia. Petteri Koponen on saanut lääkäriltä luvan täysipainoiseen harjoitteluun ja tiistaina Koponen aloittikin täysipainoiset joukkueharjoitukset muun joukkueen kanssa.

Koponen sai yläraajavamman Espanjan ACB-liigan viimeisillä runkosarjakierroksilla. Kuntoutuminen on kestänyt kaksi ja puoli kuukautta.

Näkökulma: Timo Soinin siniverinen tulevaisuus

16.8.2017 19:21

Sininen tulevaisuus -ryhmä kasaa kaduilla jopa ministerivoimin kannattajakortteja, jotta se onnistuisi saamaan puolueen statuksen. Uuden Suomen toimittaja Ossi Kurki-Suonio kävi katsastamassa operaatiota, ja todettava on, että ei siellä kaduilla mitään villiä kansanliikettä ole havaittavissa.

Se tuli sinisen tulevaisuuden piiristä myös myönnetyksi, että presidentinvaaleissa ryhmä ei ole mukana, koska tarvittavaa 20 000 nimeä ei ole saatavissa, kun 5 000 nimeä puolueen perustamiseksikin vähän yskii.

S-ryhmässä kiehuu: ”Osa työntekijöistä tippuu TESsin ulkopuolelle – tämä ei ole ilmoitusasia”

16.8.2017 18:43

Kaupanalan esimiesliitto KEY ry ei hyväksy S-ryhmän esimiesten työehtosopimuksen siirtämistä historiaan. Esimiesliitto vaatii S-ryhmää sopimuksen yksipuolisen irtisanomisen sijaan tulemaan neuvottelupöytään ja ”käsittelemään asiaa järkevästi”.

Hoitajat huolestuivat rokotuskattavuudesta: ”Kaikkiin faktatieto ei kerta kaikkiaan pure”

16.8.2017 17:25

Rokotuskattavuus on saatava nousuun, vaatii Suomen Terveydenhoitajaliitto. Liitto on huolestunut Suomessa yleistyneestä rokotevastaisuudesta.

Liiton mukaan terveydenhoitajilla on tärkeä tehtävä väestön rokottamisessa ja siihen motivoinnissa ”kertomalla tutkimustietoon perustuvaa faktatietoa rokotusten hyödyllisyydestä”. Tehtävän suorittaminen ei aina ole helppoa.

Siepatusta suomalaisesta uusi video – UM: Kiristetään rahaa

16.8.2017 17:06
Sosiaalisessa mediassa on jälleen julkaistu video, joka liittyy Kabulissa, Afganistanissa toukokuussa siepattuun suomalaiseen naiseen. Nainen toimi Afganistanissa ruotsalaisen avustusjärjestön tehtävissä.   Ulkoministeriön Suomi tuomitsee sieppauksen ja siihen liittyvän rikollisen kiristyksen jyrkästi sekä vaatii siepatun suomalaisen välitöntä vapauttamista. Ministeriö opastaa, ettei videota tule julkaista tai levittää.  
Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat